Bonded warehouse

Veel meer dan alleen opslag

De Jong Special Services beschikt over een bonded warehouse / douane entrepot type C waar u uw goederen voor onbepaalde tijd op kunt slaan. Deze zijn ingericht volgens de laatste standaarden en nieuwste technologieën. Dit zorgt ervoor dat wij onze dienstverlening voor opslag, zo nauwkeurig mogelijk uit kunnen voeren. We hechten veel waarde aan veiligheid en kwaliteit in onze warehouses. We werken met veiligheidsstandaarden gebaseerd op TAPA-FSR A (Technology Asset Protection Association). Veel van onze klantrelaties kiezen voor een bonded warehouse in Nederland wanneer zij goederen importeren van buiten de Europese Unie. Ook u bieden wij hierin voldoende opslagruimte.

Waarom kiezen voor een douane entrepot?

Een bonded warehouse geeft de mogelijkheid om goederen op te slaan die niet uit de Europese Unie (EU) afkomstig zijn. U hoeft voor deze opslag geen invoer en/of andere belastingen te betalen.

Kortom, deze vorm van opslag kan u economische voordelen geven doordat de rechten (nog) niet betaald hoeven te worden. Ook worden entrepots veel gebruikt als opslaglocatie wanneer nog onduidelijk is wat er precies met de goederen gebeuren moet. Het bonded warehouses van De Jong Special Services, is goedgekeurd door de douane.

Logistieke expertise & services

De Jong Special Services investeert en blijft zich door ontwikkelen. Onze klanten maken daarnaast ook gebruik van onze value added services zoals complete douaneafhandeling: in-en uitklaringen, en bonded warehousing. Als AEO-gecertificeerde vervoerder zorgen we ervoor dat uw logistieke proces tot in de puntjes verzorgt is. We bespreken alle mogelijkheden met u persoonlijk en samen komen we tot de best passende oplossing voor uw logistieke behoeftes. Heeft u bepaalde kennis niet in eigen huis, wij wel! We helpen u graag om ervoor te zorgen dat uw processen efficiënter wordt en zich optimaliseren. Dit is goed voor u en voor uw klanten. We noemen dit totale ontzorging. Deze manier van zakendoen zit in ons DNA. Hierbij staan betrouwbaarheid en kennis en kunde centraal.

Value added services: bonded warehouse

In ons bonded warehouse kunt u gebruik maken van onze value added services, zoals orderpicking, om- en verpakken en labelen. Daarnaast kunnen geretourneerde goederen die terug moeten naar de productieplaats, herverpakt of herplaatst moeten worden als voorraad, wij voeren alles nauwkeurig en efficiënt voor u uit. De Jong Special Services staat bekend als specialist in warehousing en als aanbieder van de beste value added services.

Wanneer wel invoerrechten en BTW betalen?

U hoeft pas invoerrechten en BTW te betalen als uw goederen ons douane entrepot verlaten. Op dat moment worden ze in het ‘vrije verkeer’ van de EU gebracht. Mocht het zo zijn dat de bestemming eveneens buiten de EU gelegen is, bijvoorbeeld in Zwitserland, dan vervoert De Jong Special Services uw goederen.

 

Ook in dat geval betaalt u alleen de invoerrechten en BTW in Zwitserland, ofwel het land van bestemming. U moet er wel rekening mee houden dat de douane een garantie van u wil dat de verschuldigde invoerrechten en BTW betaald zullen worden. Het kan daarom zo zijn dat zij een bankgarantie eisen of een maandkrediet.

Frankweg 20

2153 PD Nieuw Vennep

Netherlands

+31 (0)252 221 819

planning@dejongspecialservices.nl
sales@dejongspecialservices.nl

Naam(Vereist)